mércores, 13 de abril de 2011

13 de abril, Día da fresa


A fresa é unha das froitas máis apetecibles polas súas propiedades culinarias, nutricionais e terapéuticas, unidas ao seu atractivo aspecto e delicioso sabor. É para moitos a raíña das froitas.
As fresas son, en realidade, un falso froito. Os verdadeiros froitos son os pequenos grans que vemos na superficie.
BENEFICIOS
  •      Son laxantes, debido ao seu contido en fibra soluble. Facilitando o tránsito intestinal.
  •      Regulan a función hepática, axudando a limpar e depurar o noso organismo. Aconselladas en caso de hepatite.
  •      Axudan a normalizar a presión arterial, polo baixo contido en sodio e graxa.
  •      Polo seu alto contido en fibra, impide o depósito de colesterol nas paredes das arterias.
  •      Son diuréticas. Aumentan a produción de ouriños e facilitan a eliminación de ácido úrico.
   CONVÉN SABER QUE … 
      Polo elevado contido en ácido salicílico, poden producir reaccións alérxicas.








Ningún comentario:

Publicar un comentario