martes, 24 de maio de 2011

24 de maio, Día do Albaricoque

O albaricoque, tamén coñecido como damasco, é unha froita esférica, de cor amarelenta ou laranxa, aveluda, de saber doce e lixeiro. Posúe un aspecto similar ao melocotón.
BENEFICIOS
  • Contén unha elevada cantidade de auga.
  • Destácase por albergar bos niveis de fibra (ideal para o tránsito intestinal)
  • Está considerado un excelente antioxidante natural.
  • Grazas ao caroteno, comprobouse que o consumo de albaricoque axuda a previr a Nictalopía, mala visión nocturna.
  • Favorece o tratamento e prevención de afeccións da pel e sistema respiratorio.
  • É ideal para incluír nas dietas polo seu baixo nivel calórico.
  • O albaricoque é rico en aceite. É un elemento ideal para agregar a calquera tipo de máscaras faciais e, mesmo, para utilizar como aceite corporal de primeira calidade (moitos o utilizan como remedios caseiros para eliminar e borrar estrías, engurras e combater a celulite).

Ningún comentario:

Publicar un comentario